project november 2016 Tabourit en Bouchahra

Sociale project herfstvakantie 2016

Werkzaamheden tijdens het slaan van waterputten in twee dorpen. Bouchahra en Tabourit ten zuiden van Zagora

Aan iedere woestijnreis naar het Zuiden van Marokko, proberen we een sociaal project te koppelen. Op die manier willen we de lokale bewoners ondersteunen op verschillende levensdomeinen. Zo hebben we reeds 16 waterputten gegraven in woestijndorpjes waar geen water was. We hebben in 2014 350 dadel- en 600 olijfbomen aangeplant in een schooltje, waar we in 2013 een waterput gegraven hebben om o.a. te voorzien in sanitair voor de meisjes en jongens. Door het aanplanten van de bomen, hebben de kinderen schaduw op de speelplaats en zo een plaats voor wat verkoeling. De opbrengst van de dadels en olijven wordt gebruikt ten voordelen van de school. 

Bij alle projecten worden de lokale organisaties en besturen betrokken zodat er voldoende draagkracht is om de duurzaamheid van de projecten te garanderen. We dragen de verantwoordelijkheid voor het slagen allemaal samen. Met inspanningen van Noord en Zuid samen, proberen we zo mensen in hun basisbehoeften te voorzien.

Wil je ook je financiële steentje bijdragen om mensen te voorzien van één van de belangrijkste basiselement voor het leven “namelijk water”.

 

Wil je mee sponsoren aan een waterput in het zuidoosten van Marokko .

Sinds 2007 doen we allerlei sociale projecten in Zuid Oosten van Marokko. Zo hebben we al meer dan 15 dorpen voorzien van drinkbaar water.

 Ook hebben we heel wat scholen voorzien van schoolboeken en schoolgerief.

 Zo hebben we ook vrouwen verenigingen voorzien van een voertuig om hun activiteiten beter te faciliteren. Hierdoor kunnen ze hun activiteiten ook in de kleine woestijndorpen ontplooien zoals naaiateliers, schrijf-leeslessen voor analfabete vrouwen.

 Sinds 2012 hebben we ook meer dan 1500 bomen geplant in scholen en verenigingen.

 

 

In april 2016 hebben we twee dorpen voorzien van drinkbaar water. In oktober 2016 hebben we hetzelfde gedaan in de dorpen Tabourit en Bouchahra ten zuiden van Zagora.

Je kan ons steunen door een bedrag te storten op onze rekening van de Vzw Genesis

Vzw Genesis  ondernemingsnummer  0642.660.632

Heibergstraat 3

3600 Genk 

Het rekeningnummer is  IBAN: BE27 0017 6647 4373

BIC: GEBABEBB

Bank: BNP Paribas Fortis

Met mededeling sociale project Zuid-Oost Marokko  APRIL  2017

Duizend maal dank.

Voorzitter  Mustafa Harraq  Gsm nr: 0475904212                            Penningmeester Herman Vermeulen 

coördinatie sociale projecten Bensordi  Abdelrahim   website  www.desertandsoul.be 

Project Pasen 2018