Getuigenis Greet Pipijn

Mijn 60ste verjaardag vieren in de woestijn, een onvergetelijke belevenis.

Voor mij was de ultiemste ervaring : elke nacht in open lucht slapen onder de mooiste sterrenhemel die ik ooit zag! De diversiteit van een woestijn had ik nooit verwacht, het heeft zoveel meer gezichten dan zandduinen: rotspartijen, ontluikend groen na een druppeltje regen, oneindig lijkende uitgestrekte vlaktes met 1 enkele boom, kuddes kamelen, steenwoestijn met glinsterende gekleurde stenen. Leerrijk ook wat betreft het weinige dat een mens eigenlijk maar nodig heeft, een fles water, een matje om op uit te rusten… De kok en de begeleiders waren opvallend gastvrij, vriendelijk, helpend.

Het louterende effect van maar 1 item op je todo lijst te hebben : je ene voet na de andere neer te zetten, uren aan een stuk, veel tijd voor reflectie want als vanzelf vielen na 1 dag alle gesprekken stil.

En niet te vergeten: de dankbaarheid van de plaatselijke bevolking – nog primitief levend zoals wij het niet meer gekend hebben – waarbij we hen de middelen gaven om een waterput te graven en water op te pompen. Stromend water, ook voor hen bron van een nieuw leven. Zo ontroerend!